Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Στηρίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις στην ιδιωτική υγεία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την συμφωνία με την Τρόικα για νέο πακέτο μέτρων ή αλλιώς το 4ο μνημόνιο. Στόχος είναι στο Eurogroup τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη να κλείσουν με όλα και με την δεύτερη αξιολόγηση και με το μνημόνιο. Δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε νέο γύρο επιθέσεων στους μισθούς, στις συντάξεις στο αφορολόγητο τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στον κλάδο μας η απληρωσιά, οι απολύσεις, οι μισθοί πείνας αποτελούν καθημερινότητα. Από τις μικρές κλινικές μέχρι τους μεγάλους ομίλους η εκμετάλλευση των εργαζομένων δεν έχει όρια. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων που έχουν φέρει τα μνημόνια αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων υπό τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ και περιμένουν τα νέα μέτρα για απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση 13-14ου μισθού και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιστέκονται. Συνάδελφοι από όλο και περισσότερους χώρους δουλειάς απευθύνονται στο κλαδικό σωματείο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Το τελευταίο διάστημα το κλαδικό σωματείο έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου όπου οφείλονται δεδουλευμένα, ενώ σημαντικές κινητοποιήσεις οργανώνονται για τις επόμενες ημέρες:

Να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στα νέα μέτρα που πάνε να συμφωνήσουν κυβέρνηση και δανειστές, απέναντι στο νέο μνημόνιο που μας ετοιμάζουν. Χρειαζόμαστε πανεργατική απάντηση τώρα . Όχι για να διαμαρτυρηθούμε όταν θα πηγαίνουν το νέο μνημόνιο να το ψηφίσουν στη Βουλή αλλά από τώρα για να αποτρέψουμε την κατάθεση και την ψήφισή του.


Δευτέρα 20/2 6.30 Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Ευρωκλινική Αθηνών

Παρασκευή 24/2 Εκδικάζεται η υπόθεση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης συνδικαλιστών από την Ευρωκλινική Αθηνών.
Να είμαστε όλοι στα δικαστήρια και να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργδοσίας για μαζικές απολύσεις με τη συγχώνευση της Ευρωκλινικής Αθηνών με την Ευρωκλινική Παίδων!

Δευτέρα 20/2 Κινητοποίηση των εργαζομένων της κλινικής Νέον Αθήναιον στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι στις 12.
Με το κλείσιμο της κλινικής οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί άνεργοι, χωρίς να έχουν στα χέρια τους χαρτί απόλυσης ώστε να μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα και δεν έχουν πληρωθεί ένσημα του 2016. Να σταματήσει το υπουργείο να καλύπτει την εργοδοσία και να βρεθεί άμεσα λύση για τους συναδέλφους!


Έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες!

Οργανωνόμαστε στο Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών και στηρίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που γίνονται στον κλάδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου